Vsmart Extensions
CENTAR ZA DUBINSKU PSIHOLOGIJU I ANALIZU SNOVA DR IVAN NASTOVIĆ

  

unikorn1Centar za dubinsku psihologiju i analizu snova osnovao je u Beogradu 1993. godine dr Ivan Nastović i nakon jednog svog sna ga nazvao „Unicorn“, odnosno „Jednorog“, da bi 2009. Centar promenio naziv u „Karl Gustav Jung".

Nakon smrti dr Nastovića, Centar je, po njegovoj želji, nastavila da vodi njegova učenica i najbliža saradnica doc. dr Olivera Žižović, u saradnji sa Elizabetom Nenin, takođe učenicom i bliskom saradnicom dr Ivana Nastovića, i tada je Centar poneo ime svog osnivača.

Radu Centra se 2015. godine pridružio Dragomir Kojić, učenik Ivana Nastovića, jungovski psihoanalitičar, koji je završio Jungov institut u Cirihu i Erickson College Internacional, sa zvanjem sertifikovani profesionalni kuoč. 

Iste godine, Centru se pridružila i Gordana Cvijović, učenica Ivana Nastovića i dugogodišnji član iskustvene grupe za tumačenje snova.

Cilj Centra je očuvanje, negovanje i afirmacija celokupnog autorskog dela dr Ivana Nastovića, a posebno negovanje i praktična primena njegovog trodimenzionalnog pristupa snovima, kroz iskustvene grupe za analizu snova koje se kontinuirano održavaju tokom godine, od septembra do jula meseca.     

Opširnije
 
Naučno tumačenje snova

jungLjudi se, kao što je poznato, bave snovima i njihovim tumačenjem već četiri hiljade godina, ali tek pojavom Sigmunda Frojda, nešto kasnije Karla Gustava Junga, a potom i Leopolda Sondija, započinje era naučne interpretacije snova.

Opširnije
 
Cilj seminara
Seminar za grupnu analizu snova organizovan je po principu iskustveno-edukativnih grupa, koje mogu pohađati svi koji žele da rade na sebi, s ciljem boljeg upoznavanja sebe i drugih, kao i svi oni koji žele da se upoznaju sa metodom tumačenja snova.

Iskustvena grupa je u prvom redu namenjena laicima, a mogu je pohađati i profesionalci, kao deo analitičkog rada na sebi.

Osim knjiga dr Ivana Nastovića, Psihologija snova i njihovo tumačenje (2012) i 127 protumačenih snova (2008), kao dragoceni edukativni materijal mogu poslužiti i TV emisije o psihologiji snova i njihovom tumačenju, koje su dostupne na ovom sajtu.

Zainteresovani za iskustvenu grupu ili individualne konsultacije mogu se javiti doc. dr Oliveri Žižović i Elizabeti Nenin, koje, po želji dr Nastovića, vode Centar i drže iskustvene grupe za dubinsko-psihološku analizu snova, a po potrebi i individualne konsultacije.

Oliveru Žižović možete kontaktirati putem mejla:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

ili na telefon 063/8434-806, kao i preko kontakt strane sajta.
Elizabetu Nenin možete kontaktirati putem mejla: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

ili na telefon 064/120-12-69

 
Šta je grupna analiza snova?

grupaPod grupnom analizom snova /GAS/ podrazumeva se analiza snova u grupi, izvan psihoterapeutske i psihijatrijske ordinacije, koja običnim, normalnim ljudima omogućava da putem svojih snova i snova ostalih članova grupe rade na sebi i steknu potpuniji uvid u sebe, s ciljem da postignu uspešnije, kako lično tako i socijalno funkcionisanje. 
Dr Ivan Nastović je prvi na našim prostorima formirao grupe za analizu snova i vodio ih više od dvadeset godina u Beogradu, a nekoliko godina i u Skoplju, Ljubljani i Novom Sadu. 

Opširnije
 
Sedam tapiserija

unicornDetaljna dubinsko-psihološka interpretacija sedam tapiserija iz XV veka o Jednorogu, koje nose zajednički naziv Lov na jednoroga, može se naći u Epilogu knjige dr Ivana Nastovića, Psihologija snova i njihovo tumačenje.

Jednorog je važan arhetipski, ali i lični simbol dr Nastovića, koji je obeležio veliki deo njegovog života.

Opširnije