Vsmart Extensions
Uvod u dubinsku psihologiju /2015/ NOVO! U PRODAJI!!!

 

Uvod u dubinsku psihologiju resize

Knjiga Uvod u dubinsku psihologiju zaokružuje istraživanja dr Ivana Nastovića posvećena dubinskoj psihologiji i njegovo bavljenje Frojdovim, Jungovim i Sondijevim učenjem, kao i analizom ega koja čini dubinsko-psihološku celinu sa učenjima o individualnom, kolektivnom i familijarnom nesvesnom, budući da ego ima funkciju regulatora i integratora nesvesnih sadržaja. 

Posvećujući svoje celokupno stvaralaštvo i višedecenijsku praksu uvođenju u našu sredinu dubinsko-  psihološkog načina mišljenja, dr Ivan Nastović nam je darivao knjigu koja će biti korisna ne samo  stručnjacima već i svima onima koji su zainteresovani da zavire u čudesno lep i čudesno zagonetan svet dubinske psihologije, bez koje se danas ne može zamisliti ne samo savremena psihološka i psihijatrijska nauka, već ni analiza snova, velikih umetničkih i naučnih ostvarenja, kao ni dublje poimanje sveta i života svakog pojedinca.

Knjigu prati obimna studija dr Olivere Žižović „Snovi Ivana Nastovića“, posvećena celokupnom stvaralaštvu našeg najznačajnijeg dubinskog psihologa. 

Opširnije
 
SNOVI: Psihologija snova i njihovo tumačenje /2000; 2012 - šesto, prerađeno i prošireno izdanje, 1133 str/

Psihologija snova VI izdanjeSNOVI: Psihologija snova i njihovo tumačenje /2000; 2012 – šesto, prerađeno i prošireno izdanje/ je knjiga koja se bavi naučnim tumačenjem snova i predstavlja prvu knjigu te vrste uopšte, budući da se u njoj snovi posmatraju trodimenzionalno, odnosno u svetlu individualnog /Frojd/, kolektivnog /Jung/ i familijarnog /Sondi/ nesvesnog.

Opširnije
 
127 protumačenih snova /2008, 479 str/

127 snova

Knjiga 127 protumačenih snova predstavlja dodatak ili, bolje rečeno, nastavak knjige Psihologija snova i njihovo tumačenje. Ona je značajna ne samo po tome što je u njenom teorijskom delu izložena Jungova metoda tumačenja snova, već, u prvom redu, zbog toga što je u empirijskom delu knjige kompetentno protumačeno 127 snova i time pokazano kako se snovi tumače u svakodnevnoj praksi.

Opširnije
 
Letnji san Isidore Sekulić i drugi eseji /2011, 568 str/

Letnji-sanmKnjiga Letnji san Isidore Sekulić i drugi eseji sadrži dvadeset dubinsko-psiholoških eseja, pod kojima se podrazumevaju tumačenja raznovrsnih tema u svetlu dubinske psihologije, tačnije u svetlu  analitičke psihologije Karla Gustava Junga.

Opširnije
 
Arhetipski svet Nikole Tesle /2010, 184 str/

teslaKnjiga se bavi arhetipskim svetom Nikole Tesle, odnosno onim što je bilo arhetipsko u njegovoj ličnosti i njegovom stvaralaštvu, a što je od posebnog značaja, jer „arhetipovi pripadaju najvećim vrednostima ljudske psihe“ (Jung).

Opširnije
 
Snovi Margerit Jursenar u svetlu psihologije K.G. Junga /2009, 251 str/

margerit jursenar

Monografija Snovi Margerit Jursenar u svetlu psihologije K. G. Junga sadrži dvadeset dva sna Margerit Jursenar (1903–1987), iz njene knjige Snovi i sudbine, koji su sada prvi put protumačeni.

Opširnije
 
Seobe Miloša Crnjanskog u svetlu snova Vuka Isakoviča /2007, 193 str/

crnjanskiArhetipski mudrim snovima Vuka Isakoviča, tragično lepog junaka Seoba, o beskrajnom plavom krugu sa zvezdom, autor je pokušao da zaviri u dubinsku psihologiju ne samo ovog romana već i njegovog autora, Miloša Crnjanskog.

Opširnije
 
Zapisi o nesanici Ive Andrića /2005, 124 str/

ivo andricZapisi o nesanici Ive Andrića, koji su iz neshvatljivih razloga ostali neprimećeni i neshvaćeni, mada su deo veoma čitanih i proučavanih Znakova pored puta, od velikog su značaja ne samo za potpunije razumevanje Andrića i njegovog dela, već predstavljaju i dragoceni prilog dubinskoj psihologiji nesanice, koja je jedan od središnjih problema savremenog čoveka, budući da živimo u svetu u kojem je „strah svuda i nesanica opšta“ /Andrić/.

Opširnije
 
Anima Laze Kostića /2004, 248 str/

laza kosticTrideset i dva sna Laze Kostića, zabeleženih u njegovom poznatom dnevniku, po prvi put su dubinsko-psihološki protumačena u okviru ove knjige, i to nakon skoro jednog stoleća od kada su sanjani, čime je otkriven njihov pravi i puni smisao.

Opširnije
 
Arhetipski svet Desanke Maksimović /2003, 162 str/

desanka maksimovicArhetipski svet Desanke Maksimović je knjiga sačinjena od tri dubinsko-psihološka eseja, od kojih se prvi bavi jednom vizijom iz detinjstva Desanke Maksimović, drugi analizom njenog sna o crnom psu, koji joj se godinama ponavljao i postao energetsko jezgro njenog stvaralaštva, a treći analizom poeme Tražim pomilovanje, koja predstavlja arhetipsku zbirku pesama nad pesmama.

Opširnije
 
Psihopatologija Ega /1988, 523 str/

psihologija egaPsihopatologija Ega /1988/ je knjiga koja se bavi Ego-psihologijom psihičkih poremećaja.

 

 

Opširnije
 
Dubinsko-psihološki dijagnostički praktikum /1985, 558 str/

dijagnosticki praktikum

Dubinsko-psihološki dijagnostički praktikum /1985, 558 str/ je knjiga koja se bavi teorijom i praksom dubinske psihologije.


Opširnije
 
Ego-psihologija psihopatije /1982, 184 str/

ego psihologijaEgo-psihologija psihopatije /1982, 184 str/ je knjiga koja se bavi dubinskom psihologijom psihopatskog poremećaja ličnosti.

Opširnije
 
Neurotski sindromi /1981, 368 str/

neurotski sindromiNeurotski sindromi /1981, 368 str/ su knjiga koja se bavi dubinskom psihologijom neuroza.

Opširnije